Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2014: Μέρες μουσικής!

Standard

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, την Πέμπτη 14 Αυγούστου και την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 η Βιβλιοθήκη μεταμορφώθηκε σε μουσικό εργαστήρι! Ήταν οι Μέρες Μουσικής αυτής της Καλοκαιρινής Εκστρατείας!

Με εργαλείο το ρυθμό και τα κρουστά οργανάκια, μιλήσαμε με τα παιδιά για τα αντίθετα, όπως αυτά ενσαρκώνονται στη μουσική: tempo (αργά – γρήγορα), δυναμική (piano – forte), τονικό ύψος (χαμηλά – ψηλά), ενορχήστρωση (solo – tutti), ήχος – σιωπή, θόρυβος – μουσική, αλλά και για τα διαφορετικά ηχοχρώματα που παράγονται από τα μουσικά όργανα.

Παίξαμε ρυθμικά μοτίβα με το σώμα μας, με το λόγο αλλά και με το ταμπουρίνο, το ντέφι, το τρίγωνο, τις καστανιέτες, το τουμπελέκι, το agogo και άλλα πολλά…

Δοκιμάσαμε και τους πολύχρωμους ηχητικούς σωλήνες Boomwhackers!

Έτσι, η Βιβλιοθήκη πλημμύρισε από την απόλαυση της αυτοσχέδιας μουσικής μας! Οι μουσικοί πειραματισμοί μας δυσκόλεψαν λιγάκι αλλά μας διασκέδασαν πολύ!

Η δράση απευθυνόταν σε παιδιά 7 – 9 ετών (14 Αυγούστου) και 10 – 12 ετών (24 Ιουλίου και 28 Αυγούστου).

Εμψύχωση δράσης: Ευαγγελία Παράσχου, υπάλληλος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. – Υπεύθυνη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θερμαϊκού

Βοηθοί δράσης: Θεοδόσης Τσιρώνης, υπάλληλος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., Χριστίνα Καλαϊτζή (24/7, 14/8 και 28/8), Στέλλα Καρυώτη (24/7) και Ελευθερία Σταφυλίδου (14/8 και 28/8), εθελόντριες Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θερμαϊκού

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.