Το KOYKOY του Georges Feydeau από τη Θεατρική Ομάδα Μηχανιώνας του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Standard

Νωπές είναι ακόμη οι εντυπώσεις σε ηθοποιούς και κοινό από τις πρώτες παραστάσεις της νέας θεατρικής παραγωγής από τη Θεατρική Ομάδα Μηχανιώνας του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. με το έργο του Georges Feydeau » ΚΟΥΚΟΥ» και σε απόδοση Μάριου Πλωρίτη.

Έπειτα από πολύμηνη και εντατική δουλειά η επίσημη πρώτη του έργου έγινε στις 30 Απριλίου 2014 στην έδρα της ομάδας, τη Μηχανιώνα, στην κατάμεστη, όπως ήταν αναμενόμενο, αίθουσα Θεάτρου του Α’ Γυμνασίου. Ακολούθησαν οι παραστάσεις στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 3 και 4 Μαΐου όπου η υποδοχή του κοινού ήταν εξίσου θερμή και ενθαρρυντική για τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας στα οποία περιλαμβάνονται η παρουσίαση της εξαιρετικής αυτής γαλλικής κωμωδίας στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ στην Περ

αία αλλά και η επανάληψη της παράστασης στη Μηχανιώνα όπου πολύς ήταν ο κόσμος που δεν είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει και ενημέρωσε μέλη της ομάδας για αυτήν την επιθυμία.

Δεν ξεχνούμε ότι η έτερη θεατρική παραγωγή του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. από την Θεατρική Ομάδα «Εταιρεία Υποκριτών» Περαίας το » Ημερολόγιο μιας χήρας» του Μποστ σχεδιάζεται να ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο της Επανομής και στη Μηχανιώνα. Για την ώρα ταξιδεύει στη Βέροια όπου έπειτα από πρόσκληση θα δώσει, παράσταση στις 12 Μαΐου 2014 σε έναν πραγματικά αξιόλογο χώρο, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας.

Ξαναγυρίζοντας στο ΚΟΥΚΟΥ θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε τον κ. Αβραάμ Κοσμίδη, κάτοικο Αγγελοχωρίου για την πολύτιμη στήριξη.

Ευχαριστίες επίσης οφείλουμε στη Φωτογραφική Λέσχη Θερμαϊκού και σε τρία από τα μέλη της,τους Γιώργο Χριστοδούλου, Αριστέα Διβανή και Βαγγέλη Μαντρούς για τη φωτογράφηση τη μέρα της πρεμιέρας και φυσικά στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας Δήμου Θερμαϊκού και τους εργαζόμενούς της για τη συνεργασία στις μεταφορές των σκηνικών.

Η ταυτότητα της παράστασης
Georges Feydeau «KOYKOY»
Απόδοση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία: Τζένη Ζαπτιέ
Σκηνογραφική/Ενδυματολογική επιμέλεια: Γιούλη Θεοδωροπούλου
Σκηνικός διάκοσμος: Γιώτα Κωνσταντίνου

Παίρνουν μέρος: Δέσποινα Καραγιάννη, Γιώργος Βαβούρας, Σταύρος Καλόστος, Μέλλω Νταβράνη, Χρήστος Δελτσίδης, Βιργινία Καλλιοντζή, Ειρήνη Αδαμάκου, Χρήστος Καπράλος, Ευαγγελία Μανιάτη, Φώτης Καψάλας, Νίκη Σακκά, Παναγιώτα Παπαφλωράτου, Βασιλική Παπασπύρου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.