Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ 22/3/2014

Standard

BB

Μια συνοπτική αλλά άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία με τίτλο «Ο κόσμος των εξαρτήσεων» πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 22 Μαρτίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα Νέων Επιβατών, από την Ειδική Σύμβουλο Εξαρτήσεων και Δραματοθεραπεύτρια Κατερίνα Χλωροκώστα.

Η εκδήλωση ως επί το πλείστον αφορούσε την ενημέρωση των γονιών για τους παράγοντες επικινδυνότητας, τις αιτίες χρήσης των ναρκωτικών και τους τρόπους πρόληψης και αποτροπής από κάθε συσχέτιση των παιδιών, κατά την κρίσιμη ηλικία της εφηβείας, με το φάσμα των ναρκωτικών.

Πολλά και έντονα τα ερωτήματα που προέκυψαν από το ακροατήριο: Τί μπορούν να κάνουν, εκτός από την οικογένεια, το σχολείο, η πολιτεία, οι δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης; Τι κάνουμε όταν αντιληφθούμε στον κοινωνικό μας περίγυρο την περίπτωση ενός έφηβου εμπλεκόμενου με ουσίες και η οικογένεια το αγνοεί; Ποια η γνώμη της ειδικού για τη νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών; Τί συμβαίνει με άλλου είδους εξαρτήσεις τις οποίες αποκτούμε στην ενήλικη ζωή μας (αλκοόλ, υπερφαγία, διαδίκτυο, εργασία);

Με εμπειρία χρόνων στο ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) η χαρισματική ομιλήτρια αναφέρθηκε σε υπαρκτά παραδείγματα διαφωτίζοντας μας στις εύλογες αυτές απορίες, αφήνοντάς μας παράλληλα με την πεποίθηση ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει οργανώνονται συχνότερα προς ενημέρωση όλων: γονέων και μη.

Η υλοποίηση της εκδήλωσης ήταν μια συνεργασία του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.