17 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2012: Φωτογραφική έκθεση στο ΚΑΠΠΑ

Standard

Έκθεση φωτογραφίας στο φουαγιέ του Θεάτρου ΚΑΠΠΑ με θέμα «Φάρος Αγγελοχωρίου, σύγχρονο παρελθόν»

Έναρξη: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 8 μ.μ. τη βραδιά του Thermaikos Film Festival

Λήξη: Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή, 6 – 8 μ.μ.


Στη μύτη του Μεγάλου Έμβολου ο πέτρινος Φάρος δεσπόζει από το 1864, όταν χτίστηκε από την Γαλλική Εταιρεία Οθωμανικών φάρων. Πίσω του, Γερμανοί τεχνικοί, πάλι κατά παραγγελία των Οθωμανών, το 1883 – 1885 έχτισαν οχυρά, για την προστασία της περιοχής από ελληνικές επιδρομές. Δίπλα του, οι Γερμανοί, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχτισαν πυροβολεία.

Σήμερα, το διατηρητέο μνημείο του μικρού αυτού φάρου, με τον ιδιάζοντα περιβάλλοντα χώρο να υποδηλώνει τα επάλληλα στρώματα ιστορίας, συνεχίζει να φωτίζει τη θάλασσα.

Αυτή η διττή του ιδιότητα (του μνημείου και του εν λειτουργία φάρου), καθώς και το τοπίο που καλείται με το φως του να εξημερώσει και το οποίο μέσα στην ηρεμία του δεν κρύβει την εν δυνάμει αγριότητά του, είναι που υπαγόρευσαν την αισθητική αντίληψη της φωτογράφησης.

Αλέκα Τσιρώνη, Οκτώβρης 2012

 

Λίγα λόγια για τη φωτογράφο

Η Αλέκα Τσιρώνη γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία και ασχολείται συστηματικά με αυτή, από το 2006, ως μέσο παρατήρησης, ερμηνείας και μυθοπλασίας περί της πραγματικότητας και των ιδεών.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.